Våra byar

VÅRA BYAR - EN PRESENTATION STORBÄCK - TALLBERG - GRANBERGET - BRÄNNÅKER

Kaffe över öppen eld

GRANBERGET Följ vägen mot Brännåker ca 5 km och tag höger vid skylten "Granberget" I Granberget finns bl.a en av de få privatägda sågverken i fjällvärden. Granberget rymmer allt från snickare till slöjdare. Bygden runt Granberget har en enastående historia att visa och är värd ett besök. I Granberget finns 6 st fast boende med egen utsikt över hela dalen i Söder mot Arksjön. Behöver du en stuga för natten är det bara att gå in och fråga, det finns säkert en stuga ledig för just dig. Från Granberget tar du dig lätt och ledigt upp till lågfjället med de oändliga hjortronmyrarna, väl värda ett besök. Har du upplevt den höga höstluften på kvällen eller den stilla morgonen då du efter en god nattsömn på fjället kan gå och sätta dig på en tuva och bara finnas till. Välkomna till oss i Granberget


 
BRÄNNÅKER är den byn som ligger närmast fjället efter "Brännåkervägen". I Brännåker finns i dag 8 hushåll och 4 sportstugeägare, vid foten av Gitsfjället med äkta fjällnära natur att vandra i. Byn är vår kanske vackrast by för den som gillar fjällvärlden och vad den kan bjuda av upplevelser och vandringar i äkta fjällnatur. Har du sett fjällvärlden i höstskrud, färgerna, de friska bäckarna, ställ dig på knä och drick direkt ur bäcken, det bjuder vi på. Från Brännåker kan man ta sig vintertid efter skoterleden "Fjälleden" mot Gitsfjället och lappstakningen som går över högfjället mot Borgafjäll, sommartid tar man samma väg upp till fjället men då tar man stövlar eller kängor i stället för snöskoter.

Om du besöker några av våra byar är du hjärtigt välkommen och vi lovar att du kommer att bli vänligt mottagen. Behöver du guide för att finna rätt kontaktar du någon av de kontaktpersoner som finns runt om i trakten.


Fiska i fiskrika vatten med spännande upplevelser som väntar både under isen och vid sommarfisket 

Besöksräknare Startsidan

Du är besökare nr 12720406sedan sidan startade