Vad kan vi göra i Storbäck

 

Ni kan delta genom att anmäla Er till kontaktpersonerna för varje aktivitet eller bara komma och ha kul med oss. Vi lovar att ni skall få en minnesvärd upplevelse av vad vi kan i vår lilla by.
Gå in på evenemangstipsen här på hemsidan och botanisera bland aktiviteterna som ni tycker är roliga och välkomna sedan till oss för upplevelser som ni bara kan få i Storbäck.


Promenera i lugn och stillsam miljö.

Kom och lär känna oss som bor här, det händer att vi har kaffepannan på värmning.
Nära byn finns promenadleder längs gamla färdvägar, där människor tidigare har satt
sina fotspår. Ta en promenad och lär känna byns historia. Framförallt, känn historiens vingslag.

 

 


Badplatsen är till för Er avkoppling
Mitt i byn ligger vår badplats, barnvänlig med hytter för ombyten. Ta med fikakorgen och finn dig väl tillrätta. Vill du laga din egen lunch går det bra i vandrarhemmets kök.


 
Vad naturen har att ge

När ni besöker byn, glöm ej att ta med fikakorgen. Besök våra gamla åtag där man förr i tiden hämtade både sand, lera och annat som behövdes i byn. Glöm ej att läsa byns historia som från sommaren 2002 kommer att finnas tryckt i turistupplaga.


Plocka bär och svamp

Om Ni vill berättar vi gärna var vi har våra bär och svampställen.

 

 

Byatrampet. I Juni månad brukar vi besöka varandra från grannbyarna. På vägen mellan byarna passerar vi en gammal koja där hästkörarna från vintern samlade ihop sina hästar för sommarbete. Platsen heter hästgetarkojan.

En stillsam vandring i vårsolen där vi själva väljer att gå hela eller delar av sträckan beroende på vad vi orkar.

Hela sträckan är ca. 14 km. Avslutningen gör vi där det finns mest mat, år 2010 var målet i Harrsjö, 2011 är målet Storbäck.

                                 Hästgetarkojan

Besöksräknare Startsidan

Du är besökare nr 12720410sedan sidan startade